söndag 15 januari 2012

Vårt nya boende

Nu har vi hittat ett permanent boende. Queenstown har en lokaltidning med i princip bara annonser i. Så Nathalie satt och markerade alla som hyrde ut som vi kunde tänka oss. Så hittade vi denna "Studio", som kiwis kallar dom. Så vi har typ en etta med kokvrå/kök och eget badrum. Det är tyvärr liiite dyrt, 250 dollar i v, alltså 5000 svenska i månaden. Men 2500 var, så de lär vi klara av. Priserna ligger ungefär på detta här i nz, men nu får vi ändå eget, vi slipper vara 'flatmate' och dela badrum å kök. Är det ngt Nathalie är trött på så är det att dela haha. Vi hyr stället av en trevlig kiwi (KIWI= lokalbefolkningen) som heter Simon och hans tjej som har ett hus. Det vi bor i är underdelen av huset. Han är supertrevlig och stället e jättefint. Underbar utsikt som man inte riktigt kan förstå, haha.
I hyran ingår oxå: el, internet, vatten, TV med kanaler, egen tvättmaskin, dammsugare, ugn, micro, spis, husgeråd, säng, matbord och två stolar, AC/element och fotölj. Så de är rätt ok med tanke på att vi inte behöver köpa ngt nytt. Vi har dock idag varit och köpt sämgkläderna som e på bild och mat. Så vi åkte till det där shoppingcentret som vi gick till igår och handlade. Blev lite dyrt men priserna på grönsakerna här är rena rånet. Exempelvis 20 kronor för EN paprika. Lite väl. Men vi lär oss här med :)
Var vi bor? Det heter Fernhill. Eller jag kallar det FernEverest. Det är i princip bara uppförsbacke, och då menar jag inte lilla uppförsbacken utan bergbacke. Det tog oss 40 min att gå till city idag men med buss går det ca 10 min. Är det ngt vi får här iallafall så är det motion. Vi somnar som stockar på kvällarna av all motion och friska luften, helt underbart :)
Med andra ord så har vi det ganska bra!





Puss och kram från oss!

1 kommentar:

  1. Härligt att ni hittat eget boende,men nog verkar det lite långt från stan. Nikan väl åka longboard ner? Värre att ta sig upp. Kanske tjuvlifta bakom bussen. Ska prova ringa imorgon bitti. Det borde vara vid 8-9 tiden på kvällen där

    SvaraRadera